RECEPT. Sinaasappelsalade met pistachenoten en munt
Foto: rr
Het favoriete zomerrecept met fruit van de IJslandse tv-kok Dagny Ros Asmundsdottir. ‘Wie houdt nu niet van sappige sinaasappels?'

'Dit recept komt uit mijn eerste boek, Easy Iceland. Ik ben gek op kleuren en door het vele reizen denk ik soms aan ongewone combinaties. Sinaasappels met tandoorikruiden, bijvoorbeeld. Oranje is zo mooi met rood dat het mij gelukkig maakt. Ik eet deze salade graag als voorgerecht, maar je steelt er ook de show mee tijdens een brunch of op een barbecue. Het kan ook perfect als dessert. Het is een allround gerechtje, daar hou ik van.’

INGREDIËNTEN (VOOR EEN GROTE SCHAAL):

4 lekkere eetsinaasappels
1 tl tandoorikruiden
1 rode ui
Enkele takjes munt
50 g gepelde pistachenootjes
Snufje zeezout
Olijfolie

BEREIDING:

1. Verwijder de schil van de sinaasappels, snijd ze in schijfjes en schik ze mooi op een schaal. Breng op smaak met de tandoorikruiden en een snufje zeezout. Druppel er wat olijfolie overheen.

2. Hak de pistachenootjes grof en snijd de rode ui in flinterdunne ringetjes. Verdeel over de salade en werk af met munt.

Tip: ‘Ik besprenkel de sinaasappels soms met het sap van een halve limoen of citroen. Dragon is er ook lekker bij.’