Ook volgend weekend zonnig en warm
Foto: fvv

Woensdag en donderdag is er vooral rond de taalgrens en in de Ardennen kans op hevige onweersbuien en het wordt plaatselijk iets koeler. Vanaf vrijdag stijgen de temperaturen weer en we krijgen een warm weekend met veel zon.

Woensdag wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af, met vooral ten zuiden van Samber en Maas kans op enkele onweerachtige buien met eventueel veel neerslag op korte tijd en hagelbuien of blikseminslag. De maxima liggen rond 21 graden aan zee, tussen 22 en 25 graden in de Ardennen en tussen 26 en 29 graden elders. Dat meldt het KMI.

Woensdagavond en -nacht blijft het gedeeltelijk bewolkt maar neemt de kans op een geïsoleerde, onweerachtige bui af. Op vele plaatsen wordt het nevelig. De minima liggen tussen 12 en 17 graden, bij een zwakke noordelijke of veranderlijke wind.

Donderdag is er nog kans op een onweersbui in de Ardennen. Elders zijn er mooie zonnige perioden. Met een zwakke tot matige noordwestenwind wordt het iets minder warm. De maxima schommelen tussen 22 graden aan zee en op de Ardense hoogvlakten, en 27 graden in de Kempen.

Vrijdag wordt het vrij mooi met zon en wolkenvelden. Vooral over het oosten van het land is er nog kans op een laatst buitje. Aan zee is er volop zon. De temperaturen halen 21 tot 23 graden aan zee en in de Ardennen, en 24 tot 26 graden in de andere streken.

Tijdens het volgende weekend en begin volgende week wordt ons weer opnieuw beïnvloed door warme en droge noordoostelijke landlucht. We krijgen zonnig weer met maxima rond 28 graden, begin volgende week oplopend naar 30 graden.