Trein rijdt zich vast in Brussel-Noord, geen airco in vervangtrein
In de vervangtrein naar Antwerpen-Centraal bleek de airco niet te werken Foto: Twitter Morgan Moller

Een treinrit van Brussel-Noord naar Antwerpen-Centraal is voor enkele tientallen reizigers dinsdagavond geen pretje geworden: nadat hun trein door een technisch defect niet kon verderrijden, werden ze door de NMBS van hot naar her gestuurd. En toen ze hun reis dan toch konden verderzetten, bleek de vervangtrein volgens reizigers niet over airco te beschikken.

De IC-trein van Charleroi naar Antwerpen moest normaal gezien dinsdagavond om 18u06 weer vertrekken in Brussel-Noord, maar dat liep niet van een leien dakje. Reizigers deden op sociale media hun beklag over de vertraging en de gebrekkige communicatie van de NMBS. Die bevestigt aan onze redactie bij monde van woordvoerder Bart Crols dat de trein in kwestie niet volledig tot op het perron reed, en er zich vervolgens een probleem met de deuren voordeed.

 

Het treinstel stond vervolgens een half uur vast, waarna reizigers gevraagd werd om op een andere trein over te stappen. Al ging er ook bij de communicatie op de trein zelf blijkbaar het een en het ander mis.

 

 

 

Dat verzoek van de NMBS leverde echter een nieuw probleem op: de volgende IC-trein tussen Charleroi en Antwerpen die de reizigers in kwestie had moeten meenemen, had zichzelf blijkbaar vastgereden achter de in Brussel-Noord stilstaande trein. ‘We hebben alle andere treinen wel kunnen omleiden, waardoor de hinder voor andere reizigers beperkt bleef’, aldus de NMBS.

Wie nog naar Antwerpen wilde, kon intussen overstappen op een andere verbinding, al zou er op die trein geen airco geweest zijn. ‘Het gaat nochtans om moderne Desiro-treinen’, aldus woordvoerder Bart Crols.

Bovendien reed de vervangtrein maar tot in Mechelen, waar reizigers opnieuw moesten overstappen. ‘Een kwestie van verdere vertraging op het netwerk zoveel als mogelijk te vermijden’, aldus Crols.