Elise Mertens stoot zonder problemen door naar tweede ronde van Wimbledon
Foto: BELGA

Elise Mertens (WTA 15) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon. De Limburgse klopte in de eerste ronde de Amerikaanse Danielle Collins (WTA 41) in twee sets: 6-3 en 6-2. De partij nam een uur en zeven minuten in beslag.

LEES OOK:

- Wat een teleurstelling: David Goffin meteen kansloos uitgeschakeld

- Alison Van Uytvanck begint sterk en speelt in tweede ronde tegen titelverdedigster

Mertens ontmoet in de tweede ronde de winnares van de partij tussen de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA 106) en de Amerikaanse Sachia Vickery (WTA 83).

"Ik ben in mijn bubbel gebleven"

"Ik wilde echt niet verliezen in de eerste ronde. Het is speciaal om op Wimbledon te spelen. Dus op deze manier beginnen is goed, de klus klaren in twee sets is nog beter. Alles bij elkaar genomen, vind ik ook dat ik een goed niveau haalde", aldus Mertens, die voor het eerst de openingsronde overleeft.

"Ik had geen last van de zenuwen. Mijn opslag was goed, dat is cruciaal op gras. In de tweede helft probeerde ze me uit de match te krijgen, maar dat is haar niet gelukt. Ze discussieerde over twijfelachtige ballen of zocht contact met me op. Maar ik ben in mijn bubbel gebleven."

Mertens ontmoet donderdag in de tweede ronde de Amerikaanse Sachia Vickery (WTA 83). Zij klopte in de eerste ronde de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA 106) in twee sets. "Haar speelstijl doet me een beetje denken aan die van Angelique Kerber. Ik weet dat ze graag op de tegenaanval speelt, maar ik zal toch nog wat video's van haar laatste grasduels moeten bekijken om haar beter te leren kennen", aldus Mertens.