KMI waarschuwt voor onweer vanavond en morgen
Archiefbeeld uit Dilbeek Foto: belga

Het KMI waarschuwt voor onweer in West-Vlaanderen vanavond en in de rest van het land vannacht. In Antwerpen en limburg blijft het droog tot woensdag.

Het land – en zeker de landbouwers – snakken naar regen. Vanaf vanavond 18 uur wordt neerslag verwacht al hoort er meteen een waarschuwing bij: het gaat plaatselijk erg hard regenen.

Vanavond vanaf 18 uur kan het in West-Vlaanderen lokaal tot onweer komen. De kuststreek blijft gespaard, maar in de rest van het land geldt later op de avond of vanaf woensdag ook code geel. Dat betekent veel neerslag in korte tijd of hagel.

In Oost-Vlaanderen geldt code geel vanaf 22 uur vanavond, in Vlaams-Brabant en Brussel is dat vanaf 2 uur vannachts.

In Antwerpen en Limburg worden pas woensdagmiddag lokale onweersbuien verwacht.

Het speciale noodnummer 1722 voor niet-dringende brandweeroproepen is opnieuw geactiveerd. Het noodnummer 112 geldt enkel voor gevallen waarin iemand (potentieel) in levensgevaar is.

Donderdag is er nog kans op een onweersbui in de Ardennen. Elders zijn er mooie zonnige perioden. En vrijdag ligt de kans op regen helemaal achter ons.

Tijdens het weekend en begin volgende week wordt ons weer opnieuw beïnvloed door warme en droge noordoostelijke landlucht. We krijgen zonnig weer met maxima rond 28 graden, begin volgende week oplopend naar 30 graden.