Mechelse drugsbende opgerold, zes personen aangehouden
Foto: Victoriano Moreno

De onderzoeksrechter in Mechelen heeft zes personen aangehouden die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij een drugsbende die de voorbije dagen werd opgerold door de lokale politie van Mechelen-Willebroek. Dat meldt de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen. Zes andere verdachten zijn vrijgelaten onder voorwaarden.

Het onderzoek naar de bende begon al in het voorjaar van 2017, toen een 23-jarige Mechelaar in beeld kwam als spilfiguur. De politie kon de vermoedelijke structuur van de bende blootleggen. De bende bleek klanten te hebben in de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en in de Brusselse regio.

De hoofdverdachte stelde koeriers te werk die de drugs naar de woonplaats van de lokale gebruikers brachten. Die koeriers werden op hun beurt via het internet aangestuurd door een telefonist die contact onderhield met de klanten. Er werd gebruikgemaakt van huurvoertuigen, voertuigen en telefoonnummers die op naam van een van de drugverslaafde klanten geregistreerd werden.

De voorbije dagen gingen tachtig medewerkers van de lokale en federale politie over tot huiszoekingen in Mechelen, Willebroek, Elsene, Laken, Sint-Jans-Molenbeek en Boechout. Twaalf personen werden opgepakt. De speurders troffen 69 verpakkingen met cocaïne, 41 gram cannabis, een alarmpistool en 25.500 euro cash geld aan. Ze namen ook vier voertuigen, vier vuurwapens en munitie in beslag.