Hoger bod op huizen Piqueur
De Piqueur-villa in de Palepelstraat

Er is zowel een hoger bod neergelegd op het huis van Rebecca Piqueur als op dat van Ruben Piqueur. Er komt een nieuwe verkoopdag op 20 september.

September wordt een drukke maand voor Jeroen Piqueur, de gevallen topman van de failliete Optima Bank. Op 10 september wordt het beroep ingeleid inzake zijn vraag om zijn privéfirma Imaco te beschermen tegen schuldeisers.

Maar dat belet niet dat ondertussen wel twee villa’s van Piqueur, die in die vennootschap zitten, openbaar verkocht worden. Het gaat om een villa in de Dorpsstraat in Deurle en één in de Palepelstraat. Die worden bewoond door Ruben Piqueur en Rebecca Piqueur. Respectievelijk zoon en dochter van Jeroen Piqueur.

De villa in de Dorpsstraat werd op de eerste zitdag voorlopig toegewezen aan 965.000 euro. De Palepelstraat haalde een prijs van 600.000 euro. Vooral die laatste prijs leek volgens waarnemers laag omdat het in de Palepelstraat om een luxueuze villa met zwembad zou gaan. Het huis in de Dorpsstraat in Deurle trok op de eerste zitdag het meest interesse. Het heeft een openluchtzwembad en een schuur, maar zou ook culturele en historische waarde hebben. Vooral de ligging heet gunstig te zijn.

Het notariskantoor Hulbosch & Rijckbosch uit De Pinte, dat de openbare verkoop op zich neemt, heeft ondertussen op beide panden een hoger bod gekregen. Het gaat om het wettelijk maximum van 6.200 euro. Daardoor moet de notaris een nieuwe zitdag organiseren. ‘We gaan dat doen op 20 september’, zegt notaris Jacques Hulsbosch.

Volgens Hulsbosch is de vakantieperiode geen goed moment voor zo’n verkoop en lijkt de derde week van september gunstiger. ‘We moeten het ook kunnen afficheren en bezoekdagen organiseren.’ De procedure van bescherming tegen schuldeisers voor Imaco heeft geen invloed op de verkoop zelf. ‘Ik doe wat de rechtbank mij gevraagd heeft: de panden openbaar verkopen.’