Nadat een ferry met 139 opvarenden is gezonken in Indonesië, zijn al zeker 26 mensen overleden. Minstens achttien passagiers werden al gered. Vorige maand kwamen nog 200 mensen om nadat een andere ferry zonk.

In Indonesië is een ferry van 48 meter lang, met daarop ook 48 auto's en vrachtwagens, gezonken nabij de kust van het Sulawesi-eiland. De kapitein stuurde het schip nog richting kust nadat het water begon te maken op de overzet tussen de haven van Bira en het Selayar-eiland, maar strandde op een tweehonderdtal meter ervandaan.

Volgens de plaatselijke autoriteiten zijn al zeker 26 opvarenden omgekomen, onder wie twee kinderen van twee en drie jaar oud. Minstens dertig passagiers werden al gered. Op televisiebeelden was te zien hoe tientallen passagiers zich probeerden vast te klampen aan het zinkende schip of met een reddingsvest in het water dreven.

Er zinken wel vaker passagiersboten in Indonesië, waar veiligheidsvoorschriften niet altijd even goed opgevolgd worden en schepen vaak overladen zijn. Afgelopen maand kwamen nog ongeveer 200 mensen om nadat een ferry zonk op het Toba-meer in het zuidoosten van Indonesië.

Het schip werd na twee weken teruggevonden op een diepte van 450 meter terwijl er nog lichamen in vast zaten. Door technische en logistieke problemen werd de berging echter afgeblazen.