Fietser geeft zich aan na vluchtmisdrijf in Knokke
Foto: Federale Politie

Een 84-jarige vrouw uit Brasschaat raakte zondagmiddag in Knokke-Heist levensgevaarlijk gewond bij een aanrijding door een fietser. Een 82-jarige man heeft zich maandagavond bij de politie gemeld.

Een 84-jarige toeriste wilde samen met haar dochter en schoonzoon oversteken richting Zeedijk, toen ze in botsing kwam met een fietser. Het slachtoffer kwam met haar hoofd tegen de stoeprand terecht en werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde zondag om 11.40 uur in de buurt van het Van Bunnenplein.

Ook de fietser kwam ten val, maar hij vervolgde vrij snel zijn weg. De politie probeerde uiteraard om zijn identiteit te achterhalen. Naar aanleiding van het ongeval werd maandag ook een persbericht en een opsporingsbericht verspreid.

‘Dankzij het persbericht over het verkeersongeval heeft de verdachte zich gisteravond gemeld bij de politie in Knokke’, aldus procureur Céline D’havé. De 82-jarige toerist werd verhoord, maar mocht daarna beschikken. Wellicht zal hij zich later wel nog voor de Brugse politierechtbank moeten verantwoorden.