Waarom vrouwen 'Let me lick it' op straat schrijven
Foto: catcallsofnyc

Sophie Sandberg begon een 'catcallsofnyc' Instagram account, waar ze foto’s deelt van vrouwen die ongepaste opmerkingen in krijt op de straten van New York neerschrijven. Ze wil ongepast gedrag op straat een halt toeroepen. De trend heeft nu ook Europa bereikt.

De Britse Farah Benis besloot de trend over de oceaan te tillen, en zette haar schouders onder het project in Londen. Ze wil de aandacht voor seksuele aanranding op straat verhogen.

‘Wat me het meeste opviel, is dat jonge meisjes van 14 of 15 jaar me aanspreken via Instagram. De dingen die mannen naar hun hoofd slingeren, zijn vreselijk. Sommige mannen achtervolgen de meisjes zelfs op straat’, zegt Benis aan BBC.

‘Ik krijg reacties van mannen die zeggen met dat ik de opmerkingen maar als een compliment moet zien. Maar daar ben ik het niet mee eens. Anderen zijn bezorgd dat zo’n taalgebruik ook zichtbaar is voor kinderen op straat. Dat is net een goed leermoment’, vult Sandberg aan.

Vrouwen in Parijs, Amsterdam, Montreal, Philadelphia en Fez (Marokko) doen ook mee met de trend en schrijven neer wat mannen ongewenst naar hun roepen in de openbare ruimte. Iedereen kan een foto delen op Instagram onder #stopstreetharassment.