Het moet niet altijd voetbal zijn. Er is ook een docu over een Americanfootball-speler op tv
A most missed man: Philip Seymour Hoffman

Bent u níet een van de fans die straks in tricolore shirt onze Rode Duivels aanmoedigt in hun match tegen Japan? Dan heeft u altijd nog deze drie opties op televisie achter de hand.

O.J.: MADE IN AMERICA

Canvas, 23.10-0.45 uur

In 1995 was Amerika in de ban van het proces tegen voormalig American-footballspeler en acteur O.J. Simpson. Hij stond terecht voor de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend. Deze vijfdelige documentaire blikt terug op dat spraakmakende proces. In de eerste aflevering keert regisseur Ezra Edelman terug naar de jeugd van Simpson, in het door rassenrellen verscheurde Amerika van de jaren zestig en zeventig.

A MOST WANTED MAN

Caz, 20.50-22.40 uur

Philip Seymour Hoffman stierf een week na de première van deze uitstekende spionagethriller van Anton Corbijn. In zijn laatste grootse hoofdrol zuigt hij alle aandacht naar zich als Günther Bachmann, chef van een Duitse antiterreureenheid die het goede wil doen maar tegengewerkt wordt.

HAIRSPRAY

NPO3, 20.25-22.15 uur

Neen, dit is niet de hilarische versie van John Waters met Divine, wel een bewerking door Adam Shankman uit 2007 over een volslank meisje uit Baltimore dat een danswedstrijd wil winnen. Let op de opmerkelijke rol van John Travolta als de moeder.