Kusttramverkeer zwaar verstoord na ontsporing tram in Oostende
Foto: belga
Wie zondagnamiddag de kusttram wil nemen, moet rekening houden met ernstige hinder. Er zijn vertragingen tot meer dan een uur, nadat een kusttram zonder passagiers rond 15.20 uur was ontspoord in Oostende. Dat werd vernomen bij de openbaarvervoermaatschappij De Lijn.

De ontsporing (één wiel van de tram raakte buiten het spoor) was het gevolg van een probleem aan de bovenleiding, zegt Elisa Persoone, woordvoerster van De Lijn West-Vlaanderen,. 'Door werken in de stationsomgeving was een bovenleiding naar beneden gezakt. De tram moest achteruitrijden en is daarbij met een wiel uit het spoor gegaan.'

De tram vervoerde geen reizigers. Er was alleen een rangeerder aan boord. Het incident gebeurde wel op de kusttramlijn, met grote vertragingen tot gevolg. De tram zal getakeld worden, maar het kusttramverkeer zal nog een tijd verstoord zijn.

Even na 17.00 uur liet De Lijn weten dat het ontspoorde voertuig getakeld is en het tramverkeer hervat werd. 'De kusttrams rijden weliswaar niet volgens de dienstregeling, we stellen alles in het werk om onze reizigers zo snel mogelijk op hun bestemming te krijgen', besluit Persoone.