Het Gargamel-experiment
Foto: rr
De tweede Smurfenfilm is vanavond uitstekend geschikt voor een experimentje. Zap enkele keren van Eén naar VTM en weer terug om na te gaan welke stem het meest op uw zenuwen werkt, die van Gargamel, of die van Peter Vandenbempt. Of bekijk onze andere tv-tips voor deze broeierige zaterdagavond.

Le salaire de la peur

Canvas 22.25-0.45 uur

Veel valt er niet te lachen in deze pessimistische avonturenfilm uit 1953 over vier mislukkelingen die een levensgevaarlijke opdracht aanvaarden om wat geld te verdienen. Yves Montand is zijn charismatische zelf, ook in zwart-wit.

 

The smurfs 2

VTM 20.40-22.45 uur

Absolute snertfilm, maar welgekomen voor volgend experimentje. Zap enkele keren van Eén naar VTM en weer terug om na te gaan welke stem het meest op uw zenuwen werkt: die van Gargamel die de Smurfen achternazit, of die van Peter Vandenbempt die de achtste finale van het WK van commentaar voorziet.

 

Verschrikkelijke ikke

VTM 17.10-19.00 uur

Ontroerend wordt het nooit, stichtend nog veel minder, maar de originele Despicable me uit 2010 blijft een van de allergrappigste animatiefilms ooit gemaakt. Na Bambi, natuurlijk.

 

Verder ook nog: Catch me if you can (VTM, 22.45 uur) en Highlander (Q2, 22.35 uur)