Zesjarig meisje kritiek na ongeval in zwembad Sportoase in Leuven
Foto: Het Belang van Limburg

Een zesjarig meisje is vrijdagavond in kritieke toestand naar het ziekenhuis gevoerd nadat ze in het zwembad van Sportoase op de Philipssite in Leuven een tijdje onder water had gelegen. Pas deze week sprak het Brusselse hof van beroep Sportoase nog vrij voor de dood van een man die in 2011 in dit zwembad verdronk.

De toestand van het Leuvense meisje was zaterdagochtend nog altijd kritiek. Het parket voert een onderzoek.

‘Nadat het meisje in het water was opgemerkt, hebben redders haar onmiddellijk uit het water gehaald en zijn ze gestart met de reanimatie. Er is ook een mugteam ter plaatse gekomen dat het meisje naar het ziekenhuis heeft gevoerd. Het zwembad werd vervolgens voor de rest van de avond gesloten’, aldus woordvoerder Nicolas Del Piero van de Leuvense politie.

De Leuvense parketwoorvoerdster Sarah Callewaert bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek loopt naar de feiten. ‘We zijn gestart met verhoren en bekijken de camerabeelden om uit te maken of er eventueel sprake is van eventuele onvoorzichtigheid door iemand. Het is momenteel echter te vroeg om daar nu al iets over te melden’, aldus Callewaert.

Afgelopen maandag sprak het Brusselse hof van beroep de NV Sportoase Philipssite nog vrij voor de dood van een 18-jarige man die in juni 2011 in dit zwembad verdronk tijdens een duiktraining. De jongen lag indertijd 12 minuten op de bodem vooraleer de redders hem opmerkten.