Trump: ‘Journalisten zouden geen gewelddadige aanval mogen vrezen’
Vijf werknemers van de krant kwamen om bij de schietpartij Foto: EPA-EFE

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn deelneming betuigd aan de slachtoffers van de schietpartij bij The Capital een krant in Maryland. ‘Deze aanval schokt het geweten van onze natie en vult onze harten met verdriet’, zei Trump op het Witte Huis.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn deelneming betuigd aan de slachtoffers van de schietpartij bij een krant in Maryland. ‘Deze aanval schokt het geweten van onze natie en vult onze harten met verdriet’, zei Trump op het Witte Huis.

Journalisten zouden net als andere werkende mensen niet voor een gewelddadige aanval te vrezen mogen hebben terwijl ze hun job doen, voegde hij eraan toe. De president, die regelmatig kritiek geeft op journalisten en hen wel eens de vijand van het Amerikaanse volk noemt, beloofde steun aan de gezinnen van de vijf mensen die het leven lieten.

‘Geen woorden voor onze gevoelens over uw verlies’, zei hij. Zijn regering ‘zal niet rusten totdat we al het mogelijke gedaan hebben om geweldmisdrijven in te dijken en onschuldige levens te beschermen’.

Eerder op de dag had Trump nog geweigerd om commentaar te geven op de aanval.