Israëlisch leger schiet 13-jarige Palestijn dood
Sinds 30 maart hebben Israëlische soldaten bij soms gewelddadige protesten aan de grens van de Gazastrook meer dan 130 Palestijnen gedood. (archiefbeeld) Foto: Photo News

Bij gewelddadige confrontaties met Israëlische soldaten aan de grens van de Gazastrook is volgens Palestijnse bronnen een 13-jarige jongen doodgeschoten. Hij werd in het hoofd getroffen, zo deelde het Palestijnse ministerie van Gezondheid in de Gazastrook vrijdag mee.

Daarnaast raakten 310 Palestijnen gewond, van wie 133 door kogels. Een woordvoerder van het Israëlische leger kon dit nog niet bevestigen.

Sinds 30 maart hebben Israëlische soldaten bij soms gewelddadige protesten aan de grens van de Gazastrook meer dan 130 Palestijnen gedood. Veel van hen waren lid van de radicaalislamitische beweging Hamas, die het gebied bestuurt. Israël, de Verenigde Staten en de Europese Unie beschouwen Hamas als een terreurorganisatie.

De Palestijnen die aan de protesten deelnemen, eisen het recht op terugkeer naar wat vandaag het Israëlische staatsgebied is. Ze beroepen zich op de verdrijving en vlucht van honderdduizenden na de oprichting van de staat Israël 70 jaar geleden.