Omstreden jasje Melania te koop tegen woekerprijzen
Foto: REUTERS

Het Zara-jasje dat first lady Melania Trump een hoop kritiek opleverde, is wel fel gegeerd. Nu de olijfgroene parka met boodschap niet langer te koop is bij de Spaanse kledingketen, bieden tweedehandsverkopers op het internet hun exemplaar aan tegen woekerprijzen.

Melania Trump mag volgens critici dan wel de bal vestimentair misgeslagen hebben, op weg naar de Amerikaanse zuidgrens om alleenstaande migrantenkinderen te bezoeken, maar het jasje met op de rug de tekst ‘I really don’t care, do u?’ (‘Het kan mij niet schelen, jou wel?’) is wel fel gegeerd.

De parka, die amper 39 dollar kost en in schril contrast staat met de rest van Melania’s peperdure garderobe, was in geen tijd uitverkocht bij kledingketen Zara en wordt nu tegen woekerprijzen aangeboden op het internet.

De Amerikaanse krant Washington Post vond onder meer op veilingsite eBay gedragen jassen met een prijskaartje van maar liefst 895 dollar (773 euro) ofwel 22 keer meer dan het oorspronkelijke aankoopbedrag. Kopers lijken met de jas alvast geen politiek statement te willen maken. Een koper gaf zelfs toe dat hij in de jas het perfecte halloweenkostuum zag.

‘Het is een jas. Er was geen verborgen boodschap. Ik hoop dat de media zich niet daarop gaan concentreren’, zei Trumps woordvoerster Stephanie Grisham tegen ABC.

Haar man, president Donald Trump, tweette dan weer dat Melania genoeg had van wat hij noemt de ‘Fake News Media’. Gezien de kritiek die de first lady krijgt voor haar invulling van een baan die ze niet wilde, kan het zijn dat hij gelijk had.