Spaanse politie arresteert ‘nieuwe wolvenroedel’
Straatprotest in Valencia na de vrijlating van de ‘wolvenroedel’. Foto: AFP

Er zijn opnieuw vijf mannen in een Spaanse cel beland op verdenking van verkrachting.

De politie van de Spaanse gemeente San Bartolomé de Tirajana heeft vijf mannen, inclusief een minderjarige jongen, gearresteerd. Ze worden ervan verdacht een minderjarig meisje te hebben gedrogeerd en meervoudig te hebben verkracht. De feiten zouden zich afgelopen weekend in een resort hebben voorgedaan.

Volgens Spaanse media noemde het vijftal zichzelf ‘de nieuwe wolvenroedel’. Dat is een duidelijke verwijzing naar het Spaanse vijftal dat voorwaardelijk vrijgelaten werd na te zijn veroordeeld tot negen jaar cel voor de verkrachting van een jong meisje. Die vrijlating bracht dagenlange straatprotesten op de been.

De verdachten zouden de feiten gefilmd hebben met hun mobiele telefoon. Na een klacht van het slachtoffer kon de politie tot de arrestaties overgaan. De verdachte 15-jarige jongen werd alvast in een gesloten instelling geplaatst.

De burgemeester San Bartolomé de Tirajana heeft het over ‘een volstrekt onaanvaardbare, gemene, verachtelijke’ daad. Hij vreest ook ‘het ontwaken van sociale woede’.