Peeters over Arco: ‘Als er geen oplossing komt, is dat omdat Bart De Wever dat niet wil’
Kris Peeters (CD&V). Foto: BELGA

CD&V-vicepremier Kris Peeters meent dat een oplossing voor de gedupeerde coöperanten van Arco er kan komen. ‘Het is een kwestie van politieke wil en moed, meer dan een juridische of financiële kwestie’, zei hij donderdag bij Villa Politica op Eén.

N-VA-voorzitter Bart De Wever sprak afgelopen zondag de vrees uit dat er geen oplossing voor Arco gevonden kan worden die juridisch waterdicht is. Een compensatie voor de gedupeerde spaarders moet groen licht krijgen van de Europese Commissie, omdat er een risico op verboden staatssteun bestaat. Maar De Wever en zijn Open VLD-collega Gwendolyn Rutten vrezen dat een oplossing die de juridische toets van Europa doorstaat, er niet kan komen.

CD&V-vicepremier Peeters betreurt die uitspraken. ‘Als het er niet van komt, is het omdat Bart De Wever dat niet wil’, zei Peeters aan Villa Politica. ‘Wanneer we daar in de regering werk van maken, ben ik ervan overtuigd dat het lukt. Het is een kwestie van politieke moed en wil, eerder dan een juridische of financiële kwestie’.

Peeters merkte op dat de oplossing voor Arco in het regeerakkoord staat. ‘Pacta sunt servanda’, aldus de CD&V-vicepremier (‘Afspraken moeten worden nagekomen’, red.).