Vijf expo’s in Londen die u niet wilt missen
Frida Kahlo

Wie binnenkort naar de Britse hoofdstad trekt en tijdens zijn trip ook wat cultuur wil opsnuiven, kunnen we deze vijf tentoonstellingen aanraden.

Frida Kahlo, making herself up

Aan de hand van haar memorabilia leren we een eigenzinnige kunstenares kennen, die hele generaties weet aan te spreken. De ontroerende tentoonstelling in het V&A loopt nog tot november, en kreeg van ons vier sterren. ‘Meer dan zestig jaar na haar dood is Kahlo nog altijd niet weg. Haar ondanks-alles-verhaal lijkt in deze #MeToo-tijden meer dan ooit aan te slaan.’

All too human

Naoorlogs Londen creëerde zijn eigen schilderstijl, met rauwe, intense portretten in de hoofdrol. Een expo in ­Tate Britain plaatst publiekstrekkers als Francis Bacon en Lucian Freud naast hun soulmates en inspiratiebronnen. De tentoonstelling is nog tot 27 augustus te bezoeken.

Monet and architecture

Monet leek een fotograaf die schilderde, zo precies werkte hij. De National Gallery wijdt nog tot 27 juli een tentoonstelling aan Monet en architectuur. Want de Franse schilder was niet alleen een natuurmens, maar paste zijn impressionisme ook toe op wat hem opviel in Rouen, Parijs, Londen en Venetië. ‘Monet wordt op deze expo neergezet als een toerist, die net als andere toeristen op zoek was naar het pittoreske.’

Picasso 1932 - Love, fame, tragedy

Liefde, roem, tragedie: het kwam allemaal samen in het wonderjaar van Pablo Picasso. Het Tate Modern stelt nog tot 9 september de meer dan honderd schilderijen, sculpturen en tekeningen tentoon die de Spaanse kunstenaar maakte toen hij zijn muze en latere maîtresse Marie-Thérèse Walter leerde kennen.

Christo, The mastaba

Voor onze laatste cultuurtip in Londen hoeft u geen tickets te reserveren online. Het betreft immers het drijvende sculptuur van de Bulgaars-Amerikaanse kunstenaar Christo, dat nog tot 23 september in de vijver van Hyde Park drijft. Voor zijn eerste grote openluchtproject in Groot-Brittannië liet de kunstenaar 7.500 olievaten op elkaar stapelen.