Voedseloverschotten-app van start in Brussel
Foto: too good to go

Too Good To Go, een app waarmee je voedseloverschotten van restaurants kan kopen tegen lage prijzen, is nu ook actief in Brussel. Het is de tiende Belgische stad waar het concept wordt gelanceerd.

Het Deense Too Good To Go brengt sinds 2016 klanten in contact met restaurants en winkels met voedseloverschotten. Zij kunnen in de app elke dag hun aanbod aan restjes plaatsen, en klanten kunnen snel de dichtstbijzijnde zaken lokaliseren.

De restaurants en winkels kiezen zelf de prijs, maar het moet sowieso minder dan de helft zijn. Ook de betaling verloopt via de app. De enige voorwaarde is dat klanten zelf een potje of een andere verpakking meebrengen. Op die manier wordt er geen extra afval gecreëerd.

De app werd op 1 maart geïntroduceerd op de Belgische markt. Eerst in Gent, maar ondertussen worden er ook in Antwerpen, Leuven, Mechelen, Brugge, Kortrijk, Hasselt, Sint-Niklaas, Roeselare en sinds vandaag ook Brussel elke dag tientallen maaltijden gered van de vuilnisbak.

Op punt stellen

Dat het concept nu pas in de hoofdstad wordt gelanceerd, was een bewuste keuze, benadrukt Jonas Mallisse, die de activiteiten van het platform op de Belgische markt opvolgt.

‘De app moest eerst helemaal op punt staan voor we hem zouden lanceren in de grootste stad van het land’, vertelt hij aan Bruzz. ‘We zijn ons al van week één aan het voorbereiden om alles klaar te maken voor het tweetalige Brussel.’

Too Good to Go is actief in acht Europese landen. Naast België en Denemarken, hebben ook consumenten in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Zwitserland en Groot-Brittannië de app enthousiast verwelkomd.