Met minder dan een miljoen euro kunt u op deze vastgoedsite niets vinden
Belles Demeures laat u binnenkijken in de meest exclusieve panden Foto: Belles Demeures

Wie wil weten hoe de rijke(re) Belgen wonen, moet eens gaan snuisteren op vastgoedsite ‘Belles Demeures’, waar enkel kastelen, penthouses en luxueuze villa’s en herenhuizen worden aangeboden.

Belles Demeures is al dertig jaar actief in Frankrijk, maar richt zich in samenwerking met Immoweb nu ook op de Belgische vastgoedmarkt. Bij de lancering staan op de Belgische website meteen al bijna 3.000 Belgische eigendommen, die te koop worden aangeboden (vanaf een miljoen euro) of met een maandelijkse huurprijs die start bij 2.500 euro.

Met minder dan een miljoen euro kunt u op deze vastgoedsite niets vinden
Dit herenhuis in Etterbeek is momenteel het duurste pand op de website Foto: Belles Demeures

De hoogste vraagprijs voor een optrekje in België op de site is momenteel 12,95 miljoen euro. Het gaat om een luxueus herenhuis in Etterbeek uit 1850 met 71 kamers, inclusief kristallen kroonluchters, monumentale trap en een imposante plafondschildering

Voor de liefhebbers: ook het aanbod in Gent telt heel wat luxueuze herenhuizen. Een van de blikvangers is een monumentaal gebouw op de Vlasmarkt naast de ambtswoning van de gouverneur, dat werd ingericht als burelen, en het uwe kan worden voor bijna twee miljoen euro. Voor dat bedrag kunt u evenwel ook dit penthouse kopen aan de Kouter, met uitzicht op de Gentse skyline. Dan zit u tijdens de Gentse Feesten ook geen tien dagen lang met lallende feestgangers voor uw deur.

Met minder dan een miljoen euro kunt u op deze vastgoedsite niets vinden
Kasteel in Beerse met domein van 25 hectare Foto: Belles Demeures

In Brugge staat voor bijna drie miljoen euro onder meer dit exclusieve herenhuis met zestien kamers te koop, inclusief authentiek visgraatparket en marmeren schouwen. Aan de indeling van het pand is al die jaren niets gewijzigd. De vestibule, drie bouwlagen hoog en versierd met lijstwerk, is volgens de verkopers uniek voor Brugge.

Wanneer we door het aanbod in Antwerpen scrollen, valt de verkoopadvertentie van kasteel Sterckshof in Deurne op. De provincie zette het voormalige zilvermuseum al in 2014 te koop, maar vond tot dusver geen koper, ook al werd de prijs vorig jaar verlaagd tot 4,25 miljoen euro.

Of wat dacht u van dit iets kleinere kasteel in Beerse met een vijver, stallen én een vergund helikopterplatform voor bijna tien miljoen euro?