Lachen zal u niet, vanavond
The Iceman: ‘Hoeveel bolletjes mogen het zijn?’ Foto: rr

Nu de groepsronde ten einde loopt, is voor heel wat voetbalploegen het lachen vergaan. Vanavond mogen onder andere Brazilië, Duitsland en Zweden nog vechten om hun verblijf in Rusland te verlengen. En zegt dat u niets, dan is er nog altijd een uitstekende thriller over een van de beruchtste huurmoordenaars uit de geschiedenis van de VS.

2DOC: A YEAR OF HOPE

NPO2, 22.55-23.55 uur

Enkele Filipijnse straatjongens uit de sloppenwijken van Manilla krijgen een kans om hun leven voorgoed te veranderen. In een paradijselijke omgeving is er plots muziek en kunnen ze spelen en sporten. Maar kunnen ze hun leven ook ombuigen, nu ze al zo jong de ergste trauma’s hebben opgelopen?

LOUIS THEROUX: BRAIN INJURY

Canvas, 22.15-23.15 uur

Louis Theroux trekt naar de Brain Injury Rehabilition Trust en wordt er geconfronteerd met de gevolgen van hersenletsels. De hamvraag is: hoe blijf je van iemand houden die zo hard veranderd is?

THE ICEMAN

Q2, 20.50-22.50 uur

Richard Kuklinski was een van de beruchtste huurmoordenaars uit de geschiedenis van de VS. Kuklinski had een gedragsstoornis, wat hem niet belette decennialang een dubbel­leven te leiden als brave huisvader en beroepsdoder. Echt gebeurd. De ver­tolking van Michael Shannon gaat door merg en been. Kortom, lachen zal u niet, vanavond.