Sunjets.be verdwijnt
Foto: jk

Sunjets, decennialang een vaste waarde in de Belgische reissector, houdt binnenkort op te bestaan als merknaam.

De touroperator - de laatste jaren online actief op Sunjets.be - profileerde zich als prijsvechter, maar grote zus TUI doet dat sinds kort ook. Daarom is het voor TUI Belgium niet langer een meerwaarde om beide merken met een identiek profiel aan te houden.

Sunjets.be werd in 1985 boven de doopvont gehouden als eerste merk in België dat zich 100% rechtstreeks tot de klant richtte en daardoor steeds het imago van prijsvechter kon waarmaken. De slogan ‘Slimmer op reis aan de laagste prijs’ werd jarenlang het uithangbord van Sunjets.be. Ook de laagsteprijsgarantie, waarbij de prijs automatisch wordt aangepast als de klant elders een reis voor een betere prijs heeft gevonden, werd door Sunjets ingevoerd.

Sinds dit zomerseizoen heeft TUI - het vroegere Jetair - niet alleen alle Sunjets-producten overgenomen, maar ook dezelfde laagsteprijsgarantie ingevoerd waardoor het zich identiek aan Sunjets.be profileert. Voor TUI Belgium is het daarom niet langer opportuun om beide merken aan te houden.

Klanten kunnen hun vakantie bij Sunjets.be nog boeken voor een reis tot eind maart 2019. Trouwe Sunjets.be-klanten zullen hierover door TUI worden geïnformeerd.