Thrombogenics wil van naam veranderen
Foto: BELGA

Het Leuvense biotechbedrijf Thrombogenics wil ten laatste in september omgedoopt worden tot ‘Oxurion’. Dit is waarom.

Thrombogenics wil zijn naam veranderen naar Oxurion. Dat liet het Leuvense biotechbedrijf vanochtend voorbeurs weten via een persbericht.

Symbolische samentrekking

De nieuwe naam is een samentrekking van Oxygen en Orion en symboliseert de metamorfose die het bedrijf de voorbije jaren heeft ondergaan: van ontwikkelaar van cardiologische medicijnen naar specialist in geneesmiddelen voor oogziekten.

Oxygen is namelijk een belangrijke factor bij het behandelen van oogproblemen. Orion was dan weer een Grieks mythisch figuur die zijn zicht terugkreeg van de zonnegod Helios.

Naamsverandering komt vaak voor

Op 27 juli zal een buitengewone algemene vergadering zich over de naamskwestie buigen. Indien de nieuwe naam goedgekeurd wordt, zal het biotechbedrijf vanaf 10 september als Oxurion te boek staan. Voor de specialisten: het tickersymbool verandert daarbij van THR naar OXUR.

Thrombogenics is overigens niet het eerste Belgische biotechbedrijf dat van naam verandert. Cardio3 Biosciences werd eerder al Celyad, MDxHealth heette vroeger OncoMethylome Sciences en Fagron ging oorspronkelijk naar de beurs als Arseus.

.