Lot Piqueur pas na de zomer bekend
Foto: BELGA

Jeroen Piqueur weet pas ten vroegste in september of hij bescherming tegen schuldeisers krijgt en in oktober of zijn privéfirma failliet verklaard wordt.

De dagvaarding in faillissement van Imaco, de patrimoniumvennootschap Imaco van de familie Jeroen Piqueur wordt pas op 16 oktober behandeld. Dat is een gevolg van het beroep dat Piqueur aantekende tegen de onontvankelijkheid van zijn vraag tot wco voor Imaco. Dat beroep wordt op 10 september ingeleid, zegt Vincent Van Obberghen, advocaat van het kantoor Quinz.

De aanvraag was onontvankelijk op basis van technische argumenten. Doordat de boekhouding in beslag genomen was, was er geen zekerheid over de cijfers. De gedelegeerd rechter stond wel achter de wco maar werd niet gevolgd. De discussie wordt nu in september verder gezet. In Imaco zitten de huizen van Jeroen Piqueur, zijn zoon Ruben en dochter Rebecca. De panden van de laatste twee zijn voorlopig toegewezen aan kopers onder recht van een hoger bod. Op één van de twee huizen zou al een hoger bod zijn wat betekent dat er een tweede zitdag moet komen.