Procureur wordt ziekenhuisdirecteur
Thierry Freyne Foto: Bart Dewaele

Thierry Freyne, de procureur des Konings van het gerechtelijk arrondissement Halle-Vilvoorde, wordt vanaf oktober de nieuwe algemeen directeur van het Vilvoordse ziekenhuis AZ Jan Portaels.

Parketmagistraat Thierry Freyne verlaat de juridische wereld. In oktober wordt hij de nieuwe algemeen directeur van het AZ Jan Portaels in Vilvoorde, dat na het vertrek van Guy Buyens op zoek was naar een geschikte kandidaat. De raad van bestuur gaf eind vorige week groen licht voor de kandidatuur van Freyne, vandaag maakt het ziekenhuis zijn overstap bekend.

‘Wij appreciëren ten zeerste Thierry Freynes klemtoon op resultaten, kwaliteit, overleg en samenwerking met stakeholders. Met zijn sterke persoonlijkheid, dossierkennis en visieontwikkeling, alsook door zijn affiniteit met de regio en de diverse bevolking die Vilvoorde en omstreken rijk is, past hij uitstekend in onze organisatie”, aldus Joost Vastenavondt, voorzitter van de raad van bestuur. Freyne zelf spreek van een ‘grote stap’ die hij na rijp beraad en veel overleg zet.

‘Smart gezondheidshuizen’

Freyne ziet ziekenhuizen als ‘smart gezondheidshuizen’, die belangrijke maatschappelijke dienstverlening bieden. Vanuit een ‘dienend leiderschap’ wil hij volop inzetten op de integratie van de technologische evoluties en evenzeer op de ontwikkeling van het ziekenhuisnetwerk, zo kondigt hij aan.

De magistraat was de eerste procureur van het nieuwe arrondissement dat in 2014 werd opgericht als gevolg van het Vlinderakkoord. Voordien was hij onderzoeksrechter en magistraat bij het Brusselse parket-generaal. Hij heeft een mooie staat van dienst en een uitstekende, veeleer hervormingsgezinde reputatie. Freyne leidde zijn parket als een manager. Op regelmatige basis haalde hij uit naar de lacunes uit het Vlinderakkoord, dat Brussel ruimhartig voorziet van Nederlandstalige parketmagistraten - vaak ten nadele van Halle-Vilvoorde.