Audi schrapt evenement in Brussel
Rupert Stadler toont het prototype van de Audi e-tron, tijdens een persconferentie in maart. Foto: REUTERS

De lancering van de Audi e-tron, die in Brussel wordt gemaakt, is uitgesteld.

De Audi Summit in Brussel, waar de nieuwe e-tron te bewonderen zou zijn, gaat niet door. Dat meldt de Financial Times. Het evenement zou op 30 augustus hebben moeten plaatsvinden. In de plaats daarvan wordt de lancering verplaatst naar de Verenigde Staten, op een nog te bepalen datum. Mogelijk wordt het San Francisco, in september.

Waarom de Summit in Brussel geschrapt werd, is niet bekend. De Financial Times verwijst naar ‘organisatiemoeilijkheden’. Mogelijk heeft het te maken met de arrestatie van Audi-topman Rupert Stadler. Die is in beschuldiging gesteld in verband met dieselgate, en zit momenteel in de cel. Het bedrijf wordt nu geleid door de Nederlander Bram Schot. Stadler wilde van de Summit in Brussel een groots evenement maken.

Audi maakte eerder bekend dat de e-tron in Duitsland verkocht zal worden vanaf 80.000 euro. De vraag is of Audi’s eerste elektrische wagen er eerder zal zijn dan die van Mercedes en BMW. Mercedes zal zijn elektrische submerk EQ op 4 september voorstellen.