The Bloody Beetroots. Headbangen op beats
Foto: Koen Bauters
Gemaskerde mannen, daar kijkt geen mens nog van op, op Graspop. Tenzij die maskers met een combinatie van gitaren en zware technobeats komen aanzetten. En ze bovendien al eens op Tomorrowland hebben gespeeld.

Officieel heten The Bloody Beetroots een dj-duo te zijn, maar voor Graspop is er 'live' aan de bandnaam toegevoegd. Resultaat: een dj-set met drummer, een overbodige vleugel, bonkige gitaren en twee als gekken over het podium rondhossende Dj's. 

En het werkt. De Metal Dome is volgelopen en de energie spat van het podium. De kids willen lawaai en gitaren, maar als de zon onder gaat willen ze ook compleet uit de bol gaan, dansen en boenken. Na een hele dag van samengeraapte en gerecycleerde bands zijn de Bloody Beetroots een verfrissend alternatief. Even hard, maar helemaal anders. Met hun opzwepende set krijgen ze 9 enorme tent moeiteloos aan de gang. 

Aan subtiel opbouwen doen die bieten niet. Een heel uur lang wordt er gespeeld alsof elke beat de laatste kan zijn. Dit blijft dan ook niet bij een eenmalig experiment, daar kan u - editie 2019 indachtig - vergif op innemen. Op vette beats kan je ook headbangen.