Johnny Depp houdt zich staande in Dessel
Foto: Koen Bauters
Wat moet je daarmee? Met Joe Perry van Aerosmith op gitaar, met Johnny Depp (van het piratenschip The Black Pearl) op de andere gitaar en Alice Cooper (van zichzelf) voorop? Gaan kijken uit nieuwsgierigheid natuurlijk. En vaststellen dat Jack Sparrow niet fantastisch kan zingen, maar dat hij zich meer dan behoorlijk uit de slag trekt met een gitaar.

Het is duidelijk dat Cooper deze verzopen uitloper van de legendarische club drinkebroers trekt. De rasperformer pakte Dessel een paar jaar geleden al eens solo in, met een schare bekend volk aan zijn zijde gaat dat eens zo vlot. De vampieren hebben eigen songs, maar het is veelzeggend dat ze 'Break on through', 'Ace of Spades' en 'Baba O' Riley' nodig hebben om de zaak op gang te trekken. 

Dat Depp en Perry ooit samen aan de slag zouden gaan hoeft niet te verwonderen als je ze bezig ziet. Op het vlak van sjaaltjes, tattoos, halskettingen en oogschaduw hebben ze mekaar niets meer te leren. In 'People who died' komt Depps stem trouwens best tot zijn recht. 

'One more?', vraagt Cooper op het einde van de set. Het veelkelige 'yeaaaaah' zet de horrorrocker op weg naar een zinderend 'School's out', aangevuld met 'Another brick in the wall.' De vakantie is begonnen. Meester Cooper duldt geen tegenspraak. Geslaagd voor sfeer, gezelligheid en vermaak.