Man in levensgevaar na massale vechtpartij in Roeselare
Foto: rr

Bij een ernstige vechtpartij in Roeselare heeft een man zaterdagavond een schedelbreuk en een hersenbloeding opgelopen. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. Vijf verdachten, onder wie een minderjarige, zijn opgepakt.

De feiten speelden zich rond 22.30 uur af in de Ardooisesteenweg in Roeselare. Naar aanleiding van de traditionele koopjesdagen, de Roeselaarse Batjes, was de straat op die plaats afgezet. Enkele jongeren wilden met hun auto toch langs de nadar rijden en kregen hierover ruzie met enkele omstanders.

De jongeren parkeerden hun voertuig elders, gingen daarna opnieuw in discussie met enkele mensen op het terras van een kaaswinkel, waarop een hevige vechtpartij losbarstte. Een man liep daarbij een schedelbreuk en een hersenbloeding op. Hij werd met levensbedreigende verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Een ander slachtoffer verloor enkele tanden, nog eens vijf mensen raakten lichtgewond. 

In de loop van de nacht kon de politie vijf verdachten inrekenen. Het gaat om mannen uit Roeselare tussen 17 en 21 jaar oud, twee van hen zijn broers. De vier meerderjarige verdachten zullen maandag voor de onderzoeksrechter geleid worden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. De minderjarige zal in Kortrijk voorgeleid worden bij de jeugdrechter.