Powerflo. Drie kwartier old skool herrie
Foto: Koen Bauters
Wat krijg je als je stukken van Biohazard, Cypress Hill, Fear Factory en het geweldige Downset door mekaar klutst? Een band die durft opkomen op de tonen van 'Straight outta Compton: Powerflo. Een beetje de bèta-versie van Prophets of Rage.

'I will not be denied', roept Sen Dog ons toe vanop de mainstage. Dat we dat absoluut niet van plan waren, roepen we terug. 'I'm from the band that taught you marihuana is not a drug', voegt hij er nog aan toe. Onze ogen worden glazig terwijl we terugdenken aan Pukkelpop-edities van meer dan twintig jaar geleden, waar we zowat alle onderdelen van deze band apart aan het werk zagen. 

Maar nu is er dus Powerflo en dat leunt vooral op een Biohazard-achtig op-en-neer-spring-gebeuk met nu en dan racende punk. In het geleende 'How it is' uiteraard, maar ook in de eigen Powerflo-songs. De stem van Sen Dog leent zich zo perfect voor dit soort crossover dat het haast jammer is dat hij gedurende de hele jaren negentig te high was om meer zo'n uitstapjes te maken. 

'Yesterday Powerflo turned one year old', legt hij uit. Veel catalogus om naar terug te grijpen heb je dan nog niet. 'We're motherfucking Powerflo', ramt hij er daarom een paar keer in, mochten we het vergeten. Het siert dat 'motherfucking Powerflo' niet de gemakkelijke weg neemt en en de eigen oude songs achterwege laat. Want ook zonder slaagden ze erin een groot deel van de wei te overtuigen.  

Maar alleen door je samenstelling word je nog geen supergroep. Vermakelijk was het zeker, die drie kwartier old skool herrie. Afwachten nu hoe ze klinken bij hun tweede verjaardag.