Zweedse bondscoach is kwaad omdat Duitsers voor zijn neus vierden
Foto: Photo News

De late treffer van Toni Kroos tegen Zweden zorgde in het Duitse kamp voor heel wat vreugdetaferelen. De Zweedse bondscoach Janne Andersson kon de manier waarop de Duitsers de 2-1 vierden maar matig appreciëren.

“Het heeft me echt geërgerd en kwaad gemaakt”, verwees Andersson naar Duitse spelers “die onze richting uitkwamen en voor onze neus gebaren maakten”.

“Heel wat mensen bij ons op de bank waren echt geërgerd. We hebben er gedurende 95 minuten voor geknokt. Wanneer het laatste fluitsignaal weerklinkt, schud je de hand en verlaat je het terrein. Maar nu was ik echt kwaad. Zoiets doe je niet. Vieren doe je samen en de ontgoochelde tegenstander moet je gerust laten. Je moet niet zo reageren, einde discussie.”

Duitsland verontschuldigt zich bij Zweden

De Duitse voetbalbond heeft zich via Twitter verontschuldigd voor de incidenten van zaterdag, die ontstonden toen Toni Kroos Duitsland diep in de extra tijd de winst (2-1) bezorgde tegen Zweden op de tweede speeldag in WK-groep F. Duitse stafleden vierden de treffer iets te uitbundig nabij de Zweedse bank. De Scandinaviërs konden dit maar matig smaken en er volgde wat duw- en trekwerk.

"Het was een emotionele wedstrijd", luidt het op Twitter. "Op het einde waren sommige reacties of gebaren van onze stafleden in de richting van de Zweedse bank te emotioneel. Dat is niet onze normale gang van zaken. We hebben ons ervoor bij de Zweedse trainer en zijn team verontschuldigd. Ursäkta ('sorry' in het Zweeds)."

Duitsland, dat in zijn opener verloor van Mexico, redde met de late zege zijn vel. 'Die Mannschaft' kan woensdag op de derde speeldag tegen Zuid-Korea zijn ticket voor de achtste finales bemachtigen.