Lukaku, Hazard en Mertens lopen averij op, Martinez denkt aan wissels tegen Engeland
Foto: Photo News

De Rode Duivels kwamen niet helemaal ongehavend uit het spektakelstuk van zaterdagnamiddag in Moskou tegen Tunesië. Romelu Lukaku, Eden Hazard en Dries Mertens liepen kwetsuren op, zo bevestigde bondscoach Roberto Martinez na de wedstrijd.

Het drietal werd na de pauze dan ook gewisseld. ‘Bij Romelu gaat het om het buitenste enkelligament van de linkervoet. Hij heeft die blessure opgelopen in de eerste helft. Vervolgens heeft hij geprobeerd om voort te spelen, maar dat lukte dus niet. Over 48u zullen we die blessure evalueren. Ook Mertens had last van de enkel, bij Hazard werd de kuit geraakt’, klonk de bondscoach toch bezorgd.

Voor Mertens en Lukaku wordt het nog afwachten, Hazard zelf maakt zich niet al te veel zorgen. ‘Ik voelde in de eerste helft al iets, maar ik denk niet dat het ernstig is. Morgen/zondag zou het al in orde moeten zijn - denk ik’, vertelde Hazard.

De Rode Duivels zijn al quasi zeker van de tweede ronde, al moeten ze daarvoor wel nog het resultaat van het duel tussen Engeland en Panama van zondag afwachten. Bij een draw tussen Engeland en Panama zijn de Engelsen nog niet helemaal zeker van de tweede ronde. Mits een zege van Engeland, staat op de slotspeeldag in Kaliningrad enkel nog de groepswinst op het programma, en dat terwijl het programma momenteel makkelijker oogt voor de nummer twee uit de groep.

Martinez zit voor die wedstrijd met enkele wijzigingen in zijn basisploeg in zijn achterhoofd, zo liet hij zaterdag verstaan. ‘Als we telkens zeven dagen hadden om een wedstrijd voor te bereiden, zou ik dezelfde elf namen aan de aftrap brengen. Dit is echter het WK en veel tijd is er niet tussen de wedstrijden. De realiteit is dat we al gekwalificeerd zijn, er kunnen dus wel kansen komen voor anderen tegen Engeland - er zitten 23 spelers in deze groep. Daarnaast moeten we ook rekening houden met de blessures.’