Thundermother. Welkom in het jeugdhuis
Foto: Inge Kinnet
Thundermother presenteerde zich als een soort AC/DC die in plaats van Down Under uit het Hoge Noorden kwam. Met Filippa Nässil als Angus Young van dienst, die de ene na de andere no-nonsense riff door de Metal Dome jaagde.

Ook Nässil is ergens onderweg al haar originele bandleden kwijtgespeeld, Maar daar stopt de vergelijking. Thundermother leed onder een aantal feedback-problemen en in het nummer dat Nässil zelf zong, ook aan een personeelsprobleem. Zangeres Guernica Mancini mag dan klinken alsof ze tijdens haar jeugd in een bad met Bourbon is gevallen, ze kan de lang aangehouden uithalen tenminste wel aan.

Maar goed: Thundermother kwam vooral omdat ze nu eenmaal graag op een podium staan. Dat zeggen niet wij, maar de band zelf. 'We're gonna fight/ for rock 'n roll tonight', klonk het in de afsluiter. En 'I'm gonna sell my soul to rock n roll', luidde 'Hellevator'. He, clichés zijn er om te gebruiken.

'I'm a dirty dirty dirty dirty badass chick', zong Mancini nog in dat laatste nummer. Daar moeten we ze dan weer wel gelijk in geven: Nässil gebruikte een bierflesje als capodaster en dronk het daarna in een teug leeg, bassiste Sara Petterson checkte haar smartphone terwijl ze met één hand haar lijn verder speelde. In ons lokale jeugdhuis zouden we daar wildenthousiast over geweest zijn - maar misschien vooral omdat er dan al meer drank zou gevloeid zijn.