Castroviejo (Spanje) en Bodnar (Polen) zijn nationaal kampioen tijdrijden
Bodnar. Foto: AP

Jonathan Castroviejo (Sky) en Maciej Bodnar (BORA - hansgrohe) hebben vrijdag respectievelijk het Spaanse en het Poolse kampioenschap tijdrijden gewonnen. In Portugal wist Domingos Gonçalves zijn titel te behouden.

Castroviejo (Spanje) en Bodnar (Polen) zijn nationaal kampioen tijdrijden
Jonathan Castroviejo. Foto: Photo News

De 31-jarige Castroviejo, sinds dit seizoen bij Sky, legde de 37,5 km rond Vall d’Alba af in 47:46, goed voor een gemiddelde snelheid van 47,104 km/u. De viervoudige Spaanse kampioen tijdrijden liet de broers Gorka (+0:37) en Ion Izaggire (+0:38), beiden Bahrain Merida, achter zich. Alejandro Valverde (Movistar) eindigde als vierde, op 1:04 van de winnaar.

Maciej Bodnar werd voor de vijfde maal Pools kampioen tijdrijden. Hij verslond de 33 kilometer in 38:25 aan een gemiddelde snelheid van 51,540 km/u. Marcin Bialoblocki en uittredend kapioen Michal Kwiatkowski (Sky) vervolledigden het podium.

In Portugal wist Domingos Gonçalves (Radio popular Boavista) zijn titel te behouden. Hij legde het parcours van 33,7 kilometer twaalf seconden sneller af dan zijn tweelingbroer José Gonçalves (Katusha).