Voetbalkampen plots afgelast, geld is weg
Foto: istock/getty
Meer dan duizend voetballertjes zijn door het faillissement van een Nederlandse organisator de 200 euro kwijt waarmee ze hun gedroomde Schalke 04-stage gereserveerd hadden.

Tot eind dit jaar zou organisator Sporting Events nog meer dan honderd voetbalkampen verzorgen bij Nederlandse en 33 Vlaamse jeugdclubs. De stages onder het toezicht van een jeugdcoördinator van Schalke 04, de topclub uit de Duitse Bundesliga waar Marc Wilmots en Emile Mpenza ooit speelden, zouden worden afgesloten met een bezoek aan het stadion in Gelsenkirchen.

‘We keken er zo naar uit’, jammeren Bryan Trappeniers (14) en Joran Van Acker (12), die met KVV Zelzate hadden ingetekend. De vaders van de jongens noemen het ‘bizar en zo plots allemaal dat het wel lijkt op fraude’. Volgens  Sporting Events is  Schalke 04 met het vorig jaar opgezette project gestopt omdat het ‘niet rendabel genoeg’ was, waardoor het bedrijf zelf failliet ging.

Patrick De Kinder, bestuurslid van KAV Dendermonde, die het project promootte bij Vlaamse clubs, zegt geen gehoor meer te krijgen bij Sporting Events en wil bij Schalke verhaal halen, ‘al kan ik niet garanderen dat dit zal lukken.’