Een leven gedrenkt in wodka en luxe
Cate Blanchett in 'Blue Jasmine'

U kunt vanavond kijken hoe Zwitserland en Servië het ervan afbrengen op het WK voetbal. Wie al zijn juichkreten wil opsparen voor de Rode Duivels morgen, kan ook afstemmen op een van deze films.

DEUX JOURS, UNE NUIT

Canvas, 21.15-22.50 uur

Marion Cotillard liet zich in 2014 door Jean-Pierre en Luc Dardenne ‘dardennifiëren’ tot Sandra uit Seraing, een vrouw die haar collega’s moet overtuigen om haar job te redden. Het einde van deze film liet onze recensent destijds wekenlang in zijn greep.

TWELVE MONKEYS

Q2, 22.50-1.10 uur

Bruce Willis moet teruggaan in de tijd om de aarde te redden van een dodelijk virus dat in 2035 de wereldbevolking drastisch zal kortwieken. Terry Gilliam creëerde in deze jaren-negentigklassieker een sfeer van grimmige gekte, met Brad Pitt als de schizofrene zoon van een Nobelprijswinnaar.

BLUE JASMINE

NPO3, 22.05-23.45 uur

Jasmine heeft het voor elkaar. Ze beseft alleen niet dat haar schijnbaar succesvolle leven een grote in wodka en luxe gedrenkte leugen is. Wanneer haar man haar verlaat voor de oppas, gaat de grond onder Jasmines voeten schuiven. Ze verliest de pedalen en zoekt troost bij haar zusje in San Francisco. Daar moet ze wennen aan de realiteit. Een bittere pil om te slikken.

HORRIBLE BOSSES

Vier, 20.45-22.40 uur

Het leven van Nick, Kurt en Dale zou een stuk draaglijker zijn als hun verschrikkelijke bazen het leven zouden laten. Omdat ontslag nemen geen optie is, smeden de vrienden in een dronken bui met advies van een dubieuze ex-crimineel een slim plan om elkaars bazen voor eens en voor altijd de mond te snoeren. Er is maar één probleem: zelfs de beste plannen zijn slechts zo slim als het brein erachter.