Hinder door acties bij De Lijn in Gent
Themabeeld Foto: Photo News

In Gent houden vakbonden ACLVB en ACOD infosessies met het personeel. Daardoor rijden een deel van de trams en bussen, voornamelijk in de binnenstad, niet uit.

Passagiers moeten rekening houden met een beperkte bediening, al rijden op de meeste lijnen wel voertuigen.

Vrijdagvoormiddag om 10.00 uur zitten de vakbonden samen met het personeel. Ook vrijdagnamiddag is zo een informatievergadering gepland in Destelbergen, waardoor opnieuw een deel van de voertuigen niet zal uitrijden. Passagiers houden best de ganse dag rekening met storingen op het openbaarvervoersnet.

Vrijdagvoormiddag is de hinder vooral voelbaar op de Gentse tramlijnen, met zeven op de zeventien voertuigen die niet uitrijden op lijn 1. Op tramlijnen 2 en 4 rijdt respectievelijk een op de acht en een op de vijf voertuigen niet uit. Ook een twintigtal bussen is niet beschikbaar, maar het is nog niet duidelijk om welke lijnen het exact gaat.

De vakbonden ACOD en ACLVB willen hun leden inlichten over de nieuwe cao, die de directie met ACV afsloot. Het akkoord gaat over de reorganisatie bij De Lijn. De andere vakbonden, ACOD en ACLVB, zaten niet aan tafel. Of de chauffeurs in kwestie na de infosessie weer aan de slag gaan, is niet duidelijk, aldus De Lijn.