Verdachte vluchtmisdrijf met zwaargewonde fietser niet aangehouden
Themabeeld Foto: BELGA

Een van de twee verdachten van een ongeval met vluchtmisdrijf in Antwerpen mocht vrijdag na verhoor door de onderzoeksrechter opnieuw naar huis. De tweede verdachte is voorlopig nog op vrije voeten. Twee inzittenden stapten na het ongeval uit en maakten aanstalten om de fietser te verplaatsen, maar omstaanders konden dat verhinderen.

De 18-jarige man werd door de politie geïdentificeerd als passagier, maar zelf zei hij dat hij met de wagen reed. De lokale politie kon de voorbije dagen beide verdachten identificeren. De tweede verdachte, die dus door de politie aanzien werd als bestuurder, blijft op te sporen. 

De jongeman beschikt niet over een rijbewijs. De tweede inzittende, op wiens naam de wagen gehuurd werd, is geen onbekende voor de politie en wordt nog opgespoord. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wie er precies achter het stuur zat bij de aanrijding.

Ongeval

Een 38-jarige man werd maandagavond op het kruispunt van de Luitenant Lippenslaan met de Binnensingel aangereden. ‘Volgens getuigen reed de fietser door het groen toen de wagen, ondanks een rood licht, een manoeuvre uitvoerde waarbij hij de fietser raakte’, zegt de Antwerpse politie.

De fietser belandde op de motorkap van de wagen en viel op de grond. Twee inzittenden stapten uit en maakten aanstalten om de fietser te verplaatsen, maar omstaanders konden dat verhinderen. De fietser werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie verhinderden enkele omstanders dat en reed de auto weg via de snelweg.

Een getuige kon de nummerplaat van de wagen noteren, en na onderzoek bleek het te gaan om een huurwagen van een bedrijf uit Schilde. De politie ging ter plaatse om de gegevens van de laatste huurder te achterhalen. Op basis van de gps-gegevens kon worden bevestigd dat de bewuste auto maandagavond inderdaad op de plaats van het ongeval was.