Klaar voor de zomer? Na het weekend stijgt het kwik tot wel 29 graden
Stockbeeld. Foto: Shutterstock

Wie helemaal klaar is voor het zomerse weer moet nog heel even wachten. Dit weekend nemen de temperaturen een aanloop om op maandag naar de 25 graden te springen. Tijdens de tweede helft van komende week flirt het kwik zelfs met 30 graden. Dat meldt het KMI.

We krijgen vrijdag afwisselend zonnige periodes en wolkenvelden. Af en toe is er kans op wat druppels, vooral langs de Nederlandse of Duitse grens. In het zuidwesten van België blijft het waarschijnlijk droog. De maximumtemperatuur bedraagt 12 graden in de Hoge Venen en 18 graden in het centrum.

Vrijdagavond is het eerst bewolkt, maar in de meeste streken komen er snel brede opklaringen. Het wordt overal droog. De minima liggen tussen 5 en 10 graden, bij een zwakke tot matige noordwestenwind.

Na een frisse en weinig bewolkte ochtend worden zaterdag stapelwolken gevormd die in het oosten van het land mogelijk uitgroeien tot een bui. De maxima schommelen tussen 14 tot 21 graden.

Zondag blijft een zwakke noordelijke stroming zorgen voor wolkenvelden en vrij fris weer. Toch komen er ook opklaringen en blijft het waarschijnlijk droog. Na een erg frisse nacht, stijgen de temperaturen naar waarden tussen 16 en 21 graden.

Begin volgende week wordt het meestal zonnig en droog en de temperaturen klimmen gestaag richting 25 graden. Tijdens de tweede helft van de week worden maxima tot 28 of 29 graden verwacht.

Klaar voor de zomer? Na het weekend stijgt het kwik tot wel 29 graden
Het ziet er goed uit voor de maximumtemperaturen van de komende twee weken. Foto: KMI