Jongere geeft rake klappen aan chauffeur De Lijn
Themabeeld Foto: BELGA

Een 16-jarige leerling gaf een buschauffeur van De Lijn gisteren verschillende vuistslagen en zwaaide met een neppistool. De politie moest tussenkomen en arresteerde de tiener. Dat schrijft HLN en wordt bevestigd door het parket Halle-Vilvoorde.

Een groepje jongeren gedroeg zich luidruchtig op de bus. ‘Toen de buschauffeur hen daar bij het afstappen een opmerking over gaf, werd een 16-jarige jongen uit Sint-Pieters-Leeuw agressief’, aldus Carol Vercarre, woordvoerder van parket Halle-Vilvoorde. ‘De tiener gaf de man enkele vuistslagen en bedreigde hem met een pistool, dat bij nader onderzoek nep bleek te zijn.’

De buschauffeur raakte gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. ‘We hebben meteen maatschappelijke assistentie ingeschakeld’, aldus woordvoerder van De Lijn Sara-Jane Deputter. De chauffeur is drie dagen arbeidsongeschikt.

De jongen zou nadien een leerling van de school bedreigd hebben om het nepwapen te verstoppen, en hij gedroeg zich weerspanning tegenover de politie toen die hem wou arresteren.

‘Omwille van de ernst van de feiten heeft het parket een jeugdrechter gevorderd en hebben we gevraagd de minderjarige te plaatsen in een gesloten instelling’, aldus Vercarre.

De Lijn zal extra controles uitvoeren op de lijnen in Halle. ‘Dat is van belang voor de chauffeurs. Zij worden niet enkel fysiek maar ook mentaal getroffen door agressie’, zegt Deputter.