Gigantisch verkiezingsbord alweer verdwenen wegens “gevaarlijk”
De brandweerwagen met gigantische affiche verdween alweer wegens “gevaarlijk”. Foto: mvn

Het eerste verkiezingsbord in Brugge heeft er niet lang gestaan. De oude brandweerwagen met daarop een reuzegrote affiche van enkele CD&V-politici werd als “gevaarlijk” bestempeld en werd weggehaald.

Wie langs de Expresweg in Brugge reed, kon er ter hoogte van de hoek met de Koning Albert I-laan niet naast kijken. In een weide stond een oude brandweerwagen met daar een reuzegrote afbeelding van enkele CD&V-prominenten. Het was het eerste verkiezingsbord in Brugge, een viertal maanden voor 14 oktober.

Maar het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer kon het bord maar matig appreciëren. “Uit ons onderzoek blijkt dat het op privé-eigendom staat, maar wel in een beschermd landschap dat onder een speciale wetgeving valt”, zegt Veva Daniels van het AWV. “Bovendien brengt het de verkeersveiligheid in het gedrang door de afmetingen. Wij gaan het stadsbestuur van Brugge dan ook melden dat dit bord zonder vergunning staat en vragen om maatregelen te treffen.”

Maar zo ver hoefde het wellicht niet te komen, want gisteren bleek de brandweerwagen en het bijhorende bord al verdwenen. Het bord is eigendom van schepen Minou Esquenet (CD&V). Zij liet het woensdagavond verplaatsen. “Ik kreeg telefoon van de wegpolitie”, zegt ze. “Om te melden dat de reglementering veranderd is en de N31 nu een toeristische weg is. Daardoor mag er geen reclame gezet worden. Dus we hebben dat bord ’s avonds nog plat gelegd. Het was hoe dan ook de bedoeling om het op verschillende plaatsen te zetten. Nu zijn we aan het bekijken waar we het opnieuw gaan opzetten.”