Local Collab verzamelt jonge Antwerpse labels
Foto: red juliet

De flagshipstore van Red Juliet in Antwerpen is onlangs heropend als Local Collab. Ontwerpster Julie Vrijens deelt haar winkel voortaan met zeven jonge Belgische labels.

Vrijens opende in 2014 een winkel voor haar modelabel Red Juliet, maar daar verkoopt ze voortaan ook kleding van anderen (Mon Col Anvers en Abelone Wilhelmsen), naast juwelen (NimZu), keramiek (Studio Ellefant), meubels (Gerald Furniture), geurkaarsen (VONK22) en zelfs boeketten van Bloemenatelier. De winkel werd om die reden herdoopt naar Local Collab.

Er kwam plaats vrij in de winkelrekken nadat Vrijens het besluit had genomen om in plaats van twee collecties per jaar er nog maar eentje te maken. ‘Ik wilde het langzamer en duurzamer aanpakken’, vertelde de ontwerpster aan Gazet van Antwerpen.

De vrijgekomen ruimte deelt ze nu met zeven andere labels. ‘Elke ontwerper blijft in zijn eigen stijl werken, maar we delen de winkelruimte, kunnen samen collecties voorstellen, stockverkopen houden, evenementen organiseren enzovoort. We versterken elkaar’, aldus Vrijens.

De winkel in de Lange Koepoortstraat 78, Antwerpen is open op dinsdag, woensdag en donderdag van 12.00 tot 18.00 uur, en op vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur.