Nieuwslezeres Rachel Maddow van de Amerikaanse zender MSNBC heeft tijdens een live-uitzending de fakkel doorgegeven aan een collega omdat ze te geëmotioneerd was om een bericht over migrantenkinderen voor te lezen.

Het was een moeilijke nieuwsuitzending voor Rachel Maddow op dinsdagavond. Net toen de nieuwslezeres van MSNBC de scheiding van migrantenfamilies aan de Amerikaans-Mexicaanse grens besprak, kreeg ze via haar oortje breaking news over het thema. Maddow moest de kijker informeren dat de overheid ook baby’s en peuters van hun ouders scheidde om ze onder te brengen in speciale opvangplekken in Zuid-Texas.

‘Wacht even’, zegt de lezeres, die overmand raakt door emoties, na een paar zinnen. ‘Een moment alstublieft.’ Maddow gaat nog enkele zinnen zichtbaar geëmotioneerd door en geeft er dan de brui aan.

Protest

Het protest tegen het scheiden van migrantenfamilies aan de Amerikaanse grens groeit al enkele dagen aan. Verschillende politici in binnen- en buitenland veroordeelden de migratiepolitiek van president Trump nadat beelden en audiofragmenten waren gelekt van kinderen die huilend om hun ouders vragen. 

 

 

Woensdagavond (Belgische tijd) liet de Amerikaanse president weten dat hij snel 'iets' zou tekenen om de scheidingen aan de grens te stoppen. Enkele uren later raakte bekend dat Trump een presidentieel decreet heeft ondertekend.