Op roadtrip met Tom Cruise en Dustin Hoffman
Tom Cruise en Dustin Hoffman in ‘Rain man’

Je kunt je afvragen waarom zenders die geen WK-voetbal kunnen uitzenden, nog de moeite doen om zelfs maar íéts te programmeren. Vier probeert het met ‘Rain man’. Misschien omdat het opgeschoren kapsel van Dustin Hoffman tegenwoordig furore maakt onder voetballers.

RAIN MAN

Vier, 20.45-23.20 uur

Charlie Babbitt is een verwaand nest met een luizenleventje in Californië. Wanneer hij te weten komt dat zijn tot dan toe onbekende broer Raymond, die autisme heeft, de grote erfenis van hun vader opstrijkt, wil hij daar een stokje voor steken. De twee vertrekken op een onverwachte roadtrip door de Verenigde Staten.

INSPECTOR GEORGE GENTLY

NPO2, 20.30-22.00 uur

Alweer drie jaar oud, dit zevende seizoen van deze degelijke Britse detectivereeks, maar dat hindert niet, het speelt zich toch allemaal af in de jaren zestig. Martin Shaw is in deze serie even goed op dreef als voordien in Judge John Deed.

LOUIS THEROUX: ALCOHOLISM

Canvas, 22.10-23.10 uur

Deze documentaire over de verwoestende gevolgen van overmatig drankgebruik was vorig jaar al op tv, maar toen waren we zo straalbezopen dat we er ons niets meer van herinneren. Dank, Canvas, voor de herkansing.

SAFARI

NPO2, 22.55-00.25 uur

Eva, haar man en hun 20-jarige zoon en dochter gaan graag jagen in Afrika. Daar hebben ze naar eigen zeggen goede redenen voor. De grote sommen geld die ze moeten neertellen om in alle rust en veiligheid bedreigde dieren af te knallen, vormen geen obstakel. Hun bizarre jachtlogica wordt via de kundige observatie van regisseur Ulrich Seidl blootgelegd.