Politie pakt actievoerders Steenokkerzeel op
Foto: BELGA

Aan het gesloten centrum voor asielzoekers in Steenokkerzeel pakt de politie de actievoerders op die daar sinds woensdagvoormiddag een protestactie voerden. Dat meldt de burgemeester van Steenokkerzeel, Kurt Ryon (N-VA).

Verschillende tientallen actievoerders hielden sinds ongeveer 10 uur een protestactie aan het gesloten centrum, twee dagen voor een parlementair bezoek aan het nieuwe gesloten centrum voor gezinnen naast de luchthaven van Zaventem. Met hun actie wilden ze protesteren tegen de bouw ervan.

Volgens burgemeester Ryon was een tiental actievoerders over de omheining geklommen en op het dak van het centrum gekropen, waar ze de bewoners zouden opgejut hebben. Die werden terstond opgepakt, en ‘de politie pakt nu ook de anderen op’, klonk het rond de middag. ‘Nadien zullen we zien of er beschadigingen zijn aangebracht.’

De politie kwam voor de actie in groten getale ter plaatse en ook de hulp van de brandweer werd ingeroepen. Volgens de burgemeester verliepen de arrestaties evenwel zonder incidenten.