Véronique Leysen stopt met koffiebar Maurice
Foto: rr

Na lang piekeren heeft Véronique Leysen beslist om afstand te doen van koffiebar Maurice in Berchem, Antwerpen. De zaak aan de Cogels Osylei staat dus over te nemen. Leysen heeft het te druk met haar breilabel en de nieuwe zaak 'Maman'.

‘Na heel veel nadenken, lang staren naar mijn notitiebord en de lucht, om daarna vijftig nieuwe ideeën te overwegen, heb ik al mijn moed bij elkaar geraapt en besloten om Maurice Berchem over te laten’, schrijft Leysen op haar Facebookprofiel. De naam Maurice komt van haar grootvader. 

Koffiebar Maurice in de Boerentoren sloot eerder al omdat de pop-up daar niet langer kon blijven.

Véronique Leysen stopt met koffiebar Maurice
Véronique Leysen in koffiebar Maurice in 2014. Foto: Joris herregods

‘Met Maurice heb ik een wereld kunnen creëren waar ik jullie allemaal met heel veel liefde ontvangen heb, waar ik mensen probeerde te laten wegdromen in een wereld die er mooier uitzag dan de wereld (soms) daarbuiten. Een plek waar je bij mijn Bompa Maurice op de koffie kon. Met de sluiting van de Boerentoren heb ik gevoeld dat Maurice een plek heeft ingenomen in Antwerpen, en dat mensen Maurice in hun hart hebben gesloten. Dankbaarder kan ik niet zijn na deze rit!’ schrijft ze verder nog.

Consultancy

Leysen start nu met ‘Mary Mary consultancy’. Onder die naam zal ze interieurs vormgeven en nieuwe projecten opstarten die te maken hebben met branding. ‘Ik popel om jullie mee te nemen in de nieuwe werelden waar ik aan ga bouwen.’

Het eerste project, waar Leysen al langer mee bezig is, is 'Maman' in de Sint-Annakapel in de Korte Nieuwstraat, een samenwerking met Dille en Kamille. 'Maman' wordt een lunchzaak met een honderdtal theesoorten.