Telenet doet overnamebod op Brusselse kabelaar
Foto: BELGA

Telenet heeft een niet-bindend overnamebod op tafel gelegd bij de raad van bestuur van Brutélé, dat in Brussel opereert onder de merknaam VOO. Het bod dateert al van eind april, benadrukt de woordvoerder van het telecombedrijf.

De Franstalige beurskrant L'Echo meldde woensdag dat Telenet een overname van Brutélé poogt te forceren. De krant weet niet hoeveel Telenet wil betalen maar zegt at specialisten het bedrijf eerder al op zo’n 300 miljoen euro waardeerden.

Met de toenadering hoopt Telenet de hele Brusselse kabelinfrastructuur onder zijn hoede te krijgen. In december betaalde het bedrijf al 400 miljoen euro om SFR Belux over te nemen van de Franse telecomgroep Altice, die haar ambities in België terugschroefde.

Sinds Telenet de mobiele operator BASE - met een nationale dekking - in handen heeft, houdt het steek kabelinfrastructuur buiten Vlaanderen op te kopen om een geïntegreerd productenpakket te kunnen aanbieden aan de consument.

De intercommunale Brutélé werd opgericht in 1968 uit de Regie Elektriciteit van Elsene en breidde haar macht geleidelijk uit. Momenteel verenigt Brutélé 24 Waalse gemeenten en 6 Brusselse gemeenten (Elsene, Evere, Oudergem, Sint-Gillis, Sint-Pieters-Woluwe en Ukkel). Het bedrijf opereert er onder de naam VOO, beschikt over meer dan 5.000 kilometer kabel in de grond en biedt kabeltelevisie, internet en vaste telefonie aan.