Vluchtmisdrijf in Antwerpen: dader wil zwaargewond slachtoffer verplaatsen
Themabeeld Foto: BELGA

In Antwerpen is maandagavond een 40-jarige man zwaargewond geraakt toen hij op de fiets werd aangereden door een wagen. De bestuurder stapte uit om het slachtoffer aan de kant te leggen, maar omstanders verhinderden dat. De dader pleegde nadien vluchtmisdrijf.

De fietser raakte gewond toen een wagen hem maandagavond om 19.15 uur aanreed ter hoogte van het kruispunt van de Luitenant Lippenslaan met de Binnensingel. 'Volgens getuigen reed de fietser door het groen toen de wagen, ondanks een rood licht, een manoeuvre uitvoerde waarbij hij de fietser raakte', zegt de Antwerpse politie.

De fietser belandde op de motorkap van de wagen en viel op de grond. Twee inzittenden stapten uit en maakten aanstalten om de fietser te verplaatsen. Volgens de politie verhinderden enkele omstanders dat en reed de auto weg via de snelweg. Het slachtoffer werd zwaargewond overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis. Hij zou een klaplong hebben opgelopen en een gebroken schouder.

Een getuige kon de nummerplaat van de wagen noteren. 'Omdat het vermoedelijk om een bedrijfswagen gaat, kon de bestuurder nog niet geïdentificeerd worden', zegt de politie.  Dinsdagmiddag was de bestuurder nog altijd niet gevat.